sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Ten Digit Creations

Ten Digit Creations on yksi monista ns. Bath & Body indieyrityksistä. Minua kiinnostavat etenkin heidän palasaippuat ja tuoksut, mutta valikoimista löytyy myös kynttilöitä, huulirasvoja, voiteita ja sokerikuorintoja. Tuoksuvaihtoehtoja on todella runsaasti, esimerkiksi parfyymiöljyjä (en ole varma onko paras suomennos, englanniksi perfume oil) löytyy yli 80 erilaista! 
 
Ten Digit Creationsilla on kaksi nettikauppaa. Yksi on Etsyssä, toinen on heidän omilla kotisivuillaan. Olen tilannut sekä Etsyn kaupasta että Artfiressä olleesta kaupasta. Artfiren kaupan he tosin sulkivat jokin aika sitten. Mitään ongelmia minulla ei ole koskaan ollut, joten minun ei ole tarvinnut ottaa yhteyttä heihin. Tilaukset ovat saapuneet suht nopeasti (alle kahdessa viikossa) hyvin pakattuina.

Postikulut ovat kohtuulliset, ainoastaan saippuoiden postitus maksaa yhtä paljon kuin saippua itse. Tämä on tietysti ihan ymmärrettävää, sillä saippuat painavat yleensä sen 100 grammaa.

Tuotteiden pakkaukset ovat hyvin yksinkertaiset ja niihin on kiinnitetty pahvilta tuntuvat etiketti, jossa on tuotteen nimen ja tuoksun lisäksi inci.

Parfyymiöljyt:

"Jojoba Oil, Fragrance"



Olen ollut tosi tyytyväinen TDC:n parfyymiöljyihin. Ensinnäkin valikoima on todella suuri ja melkein kaikki kuulostavat siltä, että haluaisin ne ;) Tuoksut ovat selkeitä ja ne kestävät todella pitkään. Ei nyt tietenkään koko päivää, mutta sanoisin, että useita tunteja. Hinta normaalisti 6 dollaria, omani olen ostanut alennuksesta ja hinta on ollut n. 4,2 dollaria. Myös sample-putkia on mahdollista ostaa, 5 samplea 7,5 dollaria. Minä en koskaan vaivautunut sampleja ostamaan ja olen kaikista tuoksuistani tykännyt.


Olen tosi huono kuvailemaan tuoksuja ja yleensä mielipiteeni onkin lähinnä tykkään/en tykkää. Mutta yritetään!




Little Black Dress

"rich blackberry, ruby cassis, sugared apricots, violet petals, sweet heliotrope and burgundy roses with bottom notes of golden amber, velvety vanilla musk and smooth sandalwood"

Little Black Dress on tosi makea tuoksu ja hieman myös vaniljainen. Iholle laitettuna tuoksu ei ole ihan niin vahvan vaniljainen, vaan esiin tulee joku toinen tuoksu jota en osaa kuvailla. Tämän hetkinen lempparini. 

Scarlet Moon

"a refreshing fruit fragrance jeweled with cranberry, raspberry and citrus notes with a touch of sandalwood, patchouli, vanilla and violet"

Scarlet Moonista tykkään vähiten. Aluksi melkeinpä inhosin tätä, mutta nyt olen jo vähän tottunut. Epäilen että syyllinen on vadelma, joka saa tuoksusta aikaan liian makean. Ensimmäinen mielikuvani tästä tuoksusta oli My Little Pony :D

Country Apple

"top notes of pineapple, jasmine, and tiger lily; strong middle notes of juicy McIntosh apples and tart granny smith apples, with a dry down of vanilla beans"

Tätä en osaa kuvailla lainkaan! Country Applessa on vähän samaa kuin Jadessa (ehkä se on se jasmiinintuoksu), mutta Country Apple ei ole ollenkaan niin kukkaistuoksu vaan enemmänkin hedelmäinen. Omenan tuoksu ei ole tässä ihan niin selvä kuin oletin.

Jade (valmistus lopetettu)


"a charming blend of sweet jasmine, white lilies and violets; middle notes of lavender, rose combined with a delicate touch of sun ripened pineapple; bottom notes of fresh apple and fresh green melon"

Jadea kun tuoksuttelee, niin tuntuu että haistelee jotain kukkaa. Tuoksu on tosi voimakas ja minä tykkään tästä. Tykkään kukkaistuoksuista ja tämä tosiaan on sellainen! Harmi vaan että valmistus on lopetettu.

Hummingbird (kesätuoksu?)

"begins with top notes of tart kiwi, middle notes of lilac and tiger lily, with fresh based notes of pineapples and pears"

Luulin että tämä on kausituoksu, mutta kyllä tätä pystyy nyt talvellakin tilaamaan. Aika makea ja hedelmäinen tuoksu, mutta ei minusta mikään ylimakea. Eli tykkään tästä, tulee aina kesä mieleen tuoksusta :)

Huulirasva:

"Beeswax, Sweet Almond Oil, Coconut Oil, Cocoa Butter, Castor Oil, Vitamin E, and Flavor Oil (excluding Natural)"



Margarita

"your favorite lime cocktail -- it's five o'clock somewhere :)"

Toivoin, että tässä olisi ollut vähän tequila-aromia mukana, mutta valitettavasti näin ei ole. Maku/tuoksu on pirteä lime. Olin todella ihastunut tuoksuun aluksi, mutta nyt parin päivän jälkeen alkaa vähän jo tökkimään. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä tämä on aivan mahtava huulirasva! Koostumus on tosi pehmeä ja tämä tuntuu ihanalta huulilla. Minulla on nyt koko syksyn ja talven huulet olleet ihan kauheassa kunnossa, eikä mikään huulirasva ole auttanut tähän mennessä. Parin päivän käytön jälkeen huuleni kuitenkin ovat muuttuneet ihanan pehmeiksi.

Ainoa huono puoli on pakkaus, se on siis vain valkoinen muovinen ja TDC:n etiketti on paksua paperia. Käsilaukussa etiketti varmasti kuluu pois.

Palasaippua:

Vintage Vanilla 

"Distilled Water, Olive Oil, Coconut Oil, Sodium Hydroxide, Palm Oil, Castor Oil, Cocoa Butter, Shea Butter, Fragrance, Color"

"bourbon vanilla liquor aged in an old oak barrel, embodied by cedarwood and patchouli, softened by amber and a touch of sandalwood.  The resulting fragrance is an earthy vanilla with a hint of musk"

Saippuasta jäljellä enää n. 1/3 ;)
Vintage Vanilla on tuoksuna yksi lemppareistani. Yleensä inhoan vaniljan tuoksua, mutta jo tuota kuvausta lukiessani tiesin että tulen tykkäämään tästä. Koostumus tässä on ihanan kermainen ja tuoksu pysynyt melko vahvana muutaman kuukaudenkin jälkeen. Pesuteho ei tosin mielestäni ole mitenkään huippu, eli jos on oikein hikinen niin tämä ei riitä. 

Olisin tilannut toisella kerralla jonkun saippuankin, mutta postikulut olisivat olleet yhtä paljon kuin itse saippua. Ainoa huono puoli saippuoiden tilaamisessa :/ 

Lyhyesti:
Olen täysin ihastunut Ten Digit Creationin tuotteiseen ja tulen heiltä varmasti myös tilaamaan jatkossa. Hinnat ovat edulliset, postikulut erittäin kohtuulliset ja toimitus on nopeaa.

2 kommenttia:

TDC kirjoitti...

Thank you for your kind review! We'd be delighted to have you back again. We chose the Kraft label because it represents "natural", which is part of our message. We have been thinking of a new vinyl label for the perfume oils and lip balms; maybe even a clear label. Thank you again and have a great day!!! Ken & Amber

Amaryllis kirjoitti...

Nice to see that you found my blog and review :) And thank you for making such amazing products :) Vinyl label would be better for lip balms, because the Kraft label doesn't stick to it well.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...