tiistai 15. maaliskuuta 2011

Okonomiyaki nomnom

Pieni syrjähyppy ruokapuolelle ;) Mutta tämä on vaan niin hyvää! Okonomiyakia joskus kutsutaan japanilaisten munakkaaksi/pizzaksi, mutta kumpikin on aika kaukana totuudesta. Okonomiyaki koostuu pääasiallisesti kaalista, jauhoista, kananmunista ja täytteestä.

Japanissa kävimme muutamaan kertaan syömässä okonomiyakia, ensimmäisellä kerralla ihan vahingossa. Löysimme hostellimme läheltä vain yhden ruokapaikan joka oli auki. Ruokalistat olivat tietenkin vain japaniksi eikä henkilökunta osannut englantia. Jostain kuitenkin löytyi pikkuruinen paperilappu jossa luki "okonomiyaki" ja täytteiden nimiä englanniksi. Ruokaa saatiin ja se oli tosi hyvää :) Ravintolan pöydissä oli levyt, joille okonomiyakit tuotiin ja niitä leikattiin lastojen avulla.


Okonomiyakia on helppo tehdä myös kotona eikä mitään ihmeellisiä aineksia tarvitse. Tärkein hankittava on kastike, jota saa ostettua ainakin Tokyokanista. Tuo minun pullo on ostettu Japanista, joten samannäköistä putelia tuskin täältä löytyy.

Lisäksi Tokyokanista saa okonomiyakijauhoja, mutta minun mielestäni siinä ei ollut suurta eroa tavalliseen vehnäjauhoon. 250 gramman pussi maksaa 2,5 euroa.

Lisäksi päälle voi laittaa majoneesia ja merenleväjauhetta.

Tein okonomiyakia tämän reseptin pohjalta. Tein tupla-annoksen ja tämä riitti kahdelle ihmiselle :D

- 3 dl jauhoja (joko vehnäjauhoja tai okonomiyakijauhoja)
- 2 kananmunaa
- n. 1/5 kaalia
- 2 dl vettä
- n. 2 dl katkarapuja
- 2-3 surimitikkua

- päälle juustoraastetta
- päälle okonomiyakikastiketta

Sekoitin ainekset kulhossa. Kaalin määrä on vähän vaikea arvioida paljonko sitä tuli, mutta ihan reilusti. En pilkkonut mitenkään ihan silpuksi sitä.


Pannulle öljyä ja n. puolet taikinasta paistumaan. Paistamisessa menee jonkin aikaa, ehkä joku 15 minuuttia. Laitoin kummallekin puolelle juustoraastetta.


Paista kummaltakin puolelta ja kun okonomiyaki on valmis, laita päälle kastiketta (ja jos haluat majoneesia ja merileväjauhetta).


Helppoa ja tosi hyvää ruokaa :)

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...